KAHVE BAHANE

KAHVE BAHANE
Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane…Belki de dedelerden anneannelerden , babaannelerden kalan bir miras belki de alışkanlık… Çok severim Türk kahvesini, benim için diğer kahvelere hiç benzemez... Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta ,uzun süre tadını bırakır. Günlük yaşamımızda çok yer etmiştir.Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona göre değişir tadı...Dostlarınla içtiğin kahve neşe dolu bol köpüklüdür. Sevdiğin dostun üzüntülü ise içtiğin kahvenin tadı kederlidir,acıdır. Tek başına balkonda içtiğin kahve ,yalnızlıktır. Yorgun olduğunda hafifletir seni,unutturur yorgunluğunu,İçki içmişsen koyu şekersiz bir kahve derin kuyudan çıkararak,ferahlatır ,derin bir uykuya dalarsın… Kızlarımızı istemeye gelinen evlerin,bayramlarımızın vazgeçilmez ikramıdır,Türk kahvesi...B inlerce yıl öncesinden zamanımıza kadar bir çok şeylerle bakılan fal, bizim Türk kahvemizle de özleşmiştir,Türk kahvesi deyince ,Kahve içen kişi dibindeki telveyi ,fincanını sol elle tutarak,sağdan sola çevirerek üç kere çalkalayıp kapatır.sonrada’’bakacak kimse var mı?’’diye sorar,bakan yoksa kendin bildiğine göre yorum yapar.Apartmanda her gün bir evde saat onda kahve içilir. Komşu Naciye hanım sabah saat onda muhakkak bağırır ,Ayşelerdeyiz hadi gelen gelsin.Tabi ki Naciye hanım çok iyi fal baktığından herkes işi gücü bırakıp peşinden…..kapıdan içeri girerken de ’’Şule kızım çabuk bir kahve yap da içelim’’daha öğlene yemek yapacağım.Herkes saat ona kadar bir işler yapmıştır, bu o yorgunluğun dinlenme kahvesidir. Kahve aynı kahvedir belki... köpüğüyle, rengiyle,dumanıyla,yorgun oldukları için , içtikleri kahve hafifletir kendine getirir,unutturur günün ağırlığını insanlara...Biraz da gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane hatırlatır.Kahveler içilir,tabi ki arkasından fincanlar kapatılır.Naciye hanım bakacak fallara…Fallar… Her gün aynı şey ,siz inanırımsınız? Fal nasıl bakılır,çıkanları varmıdır..Hepinize bol şekerli kahve tadında günler,sohbetler dilerim. (Bahar Demir)

7 Ekim 2016 Cuma

Kireçlenmeye Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır?

http://www.organikgunler.com/cinar-yapragi-kuru/


Özellikle kireçlenme problemi olanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu derin yırtıklı çınar yaprağından elde edilen kürü önerdi. İşte çınar yaprağı ile kireçlenme kürüİbrahim Saraçoğlu’nun çınar ağacının kurutulmuş yapraklarından hazırlamış ve önermiş olduğu çınar yaprağı kürü kireçlenme problemi olanlar için oldukça fayda sağlıyor. Çınar ağacının yapraklarından elde edilmiş bu kür beyinde oluşan kireçlenmelerde dahil olmak üzere vücudumuzun her bölgesinde oluşan kireçlenmelere karşı oldukça fayda sağlıyor.

Kireçlenmeye Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
  • 1 su bardağı su (klorsuz)
  • 1 buçuk yemek kaşığı kurumuş ufaltılmış çınar yaprağı (derin yırtıklı çınar yaprağı)
Hazırlanışı: İlk olarak 1 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Ardından 1 buçuk yemek kaşığı kurutulmuş çınar yapraklarını suyun içine ilave edelim. Tam olarak 1 dakika birlikte kaynatın. Ardından ılıması için bir süre bekleyin. Ilık hale geldikten sonra süzme işlemini gerçekleştirin. Çınar yaprağı kürünüz hazır hale gelmiştir.

Çınar yaprağı kürü nasıl uygulanır? 

Uygulanışı: Hazırlamış olduğunuz bu kürü sabah ve öğlen öğünleri ile öğlen ve akşam öğünleri arasında olmak üzere günde 2 defa toplam 2 bardak olarak tüketmeniz tavsiye edilmektedir.



Hiç yorum yok: